Sveits

Sondtrack: Raga rockers. Noen å hate.

han der e’kke sånn som deg. Fort deg bort og ta’n.

Forbud mot minareter. Vurdere forbud mot klesplagg. Hva er det som skjer med verden?

Det er utrolig hva den rasistiske, populistiske og prinsippløse høyresida kan få seg til å foreslå. Dette er ikke forslag som handler om integrering. Dette er forslag som handler om å «ta dem» og ikke en kjeft bør la seg lure til noe annet.

Hvis det er noen som lurer, forslagene i klartekst: «Vi liker ikke muslimene. De kler seg feil og kaller Gud med feil navn. Vi vil ikke ha dem her. De fortjener ikke like rettigheter som oss hvis ikke de vil være akkurat som oss».

Hva skjedde? Når ble det greit å fremme slike reine diskrimineringsforslag? Under dekke av kvinners retter? I integreringens navn? FOR Å FREMME NORSKE VERDIER?

Dere som stiller dere bak disse forslagene har ikke verdier jeg deler. Det handler ikke om å forsvare demokratiet, men deres egne fordommer.

Jeg stiller meg bak  et verdisett hvor alle skal behandles likeverdig. Hvor staten ikke bestemmer lovlige klesplagg (det er jo fullstendig Nord-Korea). Hvor det er hva man gjør, ikke hvor man kommer fra eller hva man mener, som dømmes.

Jeg liker ikke religiøse påbud. Jeg liker verken kirketårn eller minareter. Jeg liker skoler, sjukehus og biblioteker. Men først og fremst liker jeg at jeg har vokst opp i et samfunn som mener at det er riktig å behandle folk likt. Det er dette FrP og deres internasjonale følgesvenner nå angriper. De angriper det Norge jeg er stolt av. Det samfunnet flertallet av oss vil ha. Og jævlene kaller det norske verdier. Det er til å bli kvalm av.

Per Willy Amundsen kaller trenden i Europa for «spennende». Intoleranse og rasisme er ikke «spennende». Det er skummelt.

Audun og Heikki har skrevet mer nyansert enn meg. Les dem.

Reklamer

One thought on “Sveits

  1. Sosialisten

    Dersom dette hadde vore for 30-35 år sidan, skulle det ikkje forundre meg om ml-rørsla hadde vore heilt for å forby både minaretar og diverse klesplagg. I Albania var det jo så vidt eg har forstått ikkje fritt fram verken for moskéar, mullah-skjegg (og hår) eller reaksjonære, borgarlege klede. Jaja dei fleste (?) albanarane går vel med skaut den dag i dag, om dei no er kristne eller muslimar eller kva dei no er, så heilt vellykka var vel den statlege tvangspolitikken ikkje.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s