Utro? I fengsel med deg!

Å bygge opp en rettstat tar litt tid. Hvertfall når man skal inkorperere en helt fersk grunnlov med de tradisjonelle lovene til flere hundre stammer. Innimellom blir det litt rart.

Utroskap for eksempel. De fleste er enig i det er feil. Hvertfall i prinsippet. Her har de tatt det litt lengre. Utroskap er nemlig ulovlig. Hvis du blir tatt må du betale en bot. Vi hadde en lengre diskusjon på kontoret, men det er fortsatt litt uklart om hvem man må betale bota til. Det er enten til den som blir bedratt, familien deres, staten eller høvdingen. Betale noen kuer må  man hvertfall.

Siden det ofte er menn som eier kuene er det de som har kan betale bøter. Ganske mange kvinner har ikke denne muligheten og må følgelig i fengsel.

Jeg er ingen ekspert, men er ganske sikker på at av alle de tingene som det er viktig for det offentlige å straffeforfølge eller bruke ressurser på er utroskap ganske langt nede på lista. Bruk heller energien på korrupsjon og lignende.

Eller enda bedre: Fjern det fra hele lista. Skoler, sjukehus og politi – statlig ansvar. Utroskap – Ikke statlig ansvar.

Denne posten er selvfølgelig også et eksperiment på hvor mange flere treff man får ved å bruke sex i overskrifta. Dagbladet, jeg har kanskje en oppskrift for å stoppe nedgangen deres! Eller har dere allerede tenkt på det?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s