Valg og vold

Jeg har tidligere skrevet om hvordan en av de dårligst utdannede befolkningene i verden snart skal gjennomføre et av verdens mest kompliserte valg.

Valget begynner å nærme seg. Etter planen skal det avholdes 11.- 14. april med påfølgende opptelling og annonsering 18. Vi får se om det er mulig. I forkant av valget fryktet veldig mange at det skulle bli mye politisk vold. De kan fortsatt få rett, men foreløpig har det ikke vært så veldig mye. Hvertfall ikke som jeg kjenner til. Det kommer litt i skyggen av vold knyttet til kvegtyveri. Som denne saken sist uke hvor hvertfall seks ble drept eller denne eller denne

Samtidig er det vanskelig å si hva som «bare» er kvegtjuveri og hva som også har en politisk undertone. Som International Crisis Group skriver i sin rapport er det vanskelig å vite når konflikter inngår i et større maktspill [hele rapporten her]. Og på toppen av det hele mener mange, inkludert amerikanerne, at mange av våpnene kommer fra Nord. Det er ikke tvil om at regimet i Nord aktivt har brukt disse konfliktene for å destabilisere Sør. Veldig mange mener at de aldri har slutta.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s