Sudan og trafikk. Ting jeg ikke forstår

Mye kan sies om forholdet folk har til trafikk her nede. En ting er at alle kjører rund i enorme landcruisere. Det er ganske naturlig så lenge veiene i beste fall er utrolig dårlige, i verste fall reine elver. Jeg forstår også hvordan folk har fått råd til de åtte Hummerne som kjører rundt i Juba, men jeg liker det ikke.

Det er derimot en del ting om trafikken i Juba jeg virkelig ikke skjønner.

1. Hvor kommer all denne tillitten fra? I et land med så mange dårlige sjåfører burde ikke folk gå over gata uten å se seg for. En del oppfører seg som om de er fullstendig usårlige noe stadige ulykker hviser at de ikke er.

2. Hvorfor i all verden skal man male med svart mellom de hvite feltene på gangfeltene? Det er ikke som om asfalten plutselig har fått en annen farge.

3. Hvorfor kombinere hvite land rovere med tidenes rånerkit. Vi snakker om fuskepels til den store gullmedaljen, blinger, teddybjørner, plastblomster og alt annet det er mulig å presse inn i en bil. Det som var en bil til å kjøre gjennom gjørma med ser plutselig ut som stua til noen med ingen smak, liten plass og en sykelig trang til å handle nips.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s