Postplingspenning og postvalgspenning

Det er mange stammespråk i Juba. Kawaja (hviting)- stammen er blant de minste og nyeste, og har følgelig ikke en like rik språkkultur som mange av de andre. Men noen ord som ikke finnes andre steder har vi jo. Noen venner av meg har begynt det gode prosjektet å lage en Jubaordbok. Mitt favorittuttrykk er ”juba good” som løst kan defineres som noe som er godt til å være Juba, men som ikke ville kommet så veldig høyt på lista hjemme. Uttrykket brukes mest om mat, men kan sikkert utvides til å gjelde musikk, sex og det meste annet.

I går lagde jeg et nytt ord til denne ordboka. ”Postplingspenning”. Ordet har det samme etymologiske opphavet som ”plingfest” og henviser selvfølgelig til at det under tippekampen (og etter hvert nesten alle TV-sendte kamper) ”plinges” for å markere mål i andre kamper.

Så hva er så postplingspenning? Det er den spenninga som oppstår på grunn av lagging av internettoverførte fotballkamper. Kort fortalt så var vi i Klanens avdeling Juba ca fem minutter bak direkteoverføring på slutten av andre omgang der vi satt på en kranglete linje på stampuben. Stampuben drives forresten av Åge som er brannfan, men det er ikke så mange steder å velge mellom her.

Problemet postplingspenning oppstår fordi at selv om sendinga er fem minutter bak så er ikke plingfunksjonen det. Det plinga, og dermed visste vi at i løpet av de neste fem minuttene så kommer det et mål. Men vi visste ikke til hvem eller når. Dermed ble alle situasjoner alt for spennende og når bildet frøs førte det med en gang til store diskusjoner om hvilke farlige situasjoner som kunne oppstå. En nervepirrende måte å se fotball på. Klassisk postplingspenning.

Ellers så lever vi under en annen form for postspenning. Postvalgspenning. Noen resultater har begynt å sive ut, men de er for få og ikke bekrefta. I tillegg annonseres de lokalt før de nasjonale resultatene kommer. Jeg er redd for at flere i for stor grad vil legge resultatet fra sin egen valgkrets til grunn for hvordan de tror valget har gått som helhet. Resultatet er hvert fall verdens mest dyrkbare mark for rykter og spekulasjoner. Litt mer is i magen hadde nok vært å foretrekke.

Dagens beskjed er at det endelige resultatet ikke kommer før på lørdag. Eller kanskje søndag. Vi vet at det kommer, men ikke når eller hvem som vinner. Postvalgspenning

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s