Valgresultater

I går kom det flere valgresultater. Med unntak av to guvernørposter (Southern Kordofan og Lakes State) har vi nå fått alle resultatene fra «executive» valgene (guvernører og presidenter).

Resultatene er stort sett som forventa. Den sittende presidentens parti, NCP, vant presidentvalget og statene i Nord. SPLM vant presidenten i Sør-Sudan og statene i Sør. På hjemmesida til Miraya FM, FN-radioen, er et godt kart som viser de ulike statene og resultatene derfra.

Bashir vant med hele 68% av stemmene. Dette håper al-Bashir skal gi han styrka legitimitet og undergrave arrestordren han har fra den internasjonale straffedomstolen på grunn av beskyldniger om krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Han kommer helt sikkert til å bruke det for hva det er verdt. Spørsmålet er likevel hvor mye det er så lenge de viktigste opposisjonspartiene bestemte seg for å boikotte valget av president på grunn av beskyldninger om trusler og valgjuks. Det er faktisk litt oppsiktsvekkende at SPLMs Yasir Arman som kom på andreplass fikk 21,7%. I et valg de boikotta! Det og fordelingen av guvernørposter sier litt om hvor polarisert Sudan er.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s