Nytt land nytt navn?

Så er folkeavstemninga over. Imponerende, rolig, morsomt og historisk. Det store målet alle har festet blikket på er over. Hva nå?

Vel, et helt land skal bygges omtrent fra grunnen av. Det innebærer en mengde av debatter. Alt fra styringsform, valuta, ny grunnlov og internasjonale relasjoner. Men én debatt trumfer alle andre. Hva skal egentlig landet hete. Akkurat nå ser det ut som det er tre aktuelle forslag som seiler opp. De er:

De tre mest aktuelle navnene er

1. Sør Sudan. Sudan kommer fra noe sånt som «land of the blacks», og mange mener at det strengt tatt passer bedre nå enn tidligere. Problemet er selvsagt at Sudan som sådan ikke har noen planer om å plutselig skifte navn til Nord Sudan.

2. Kush/cush Etter det historiske svarte kongedømmet kjent fra bibelen og Conan (Conan treffer perfekt på tidlig Europas syn på Afrika). Problemet er at det visstnok bare er de Nilotiske stammene (Dinka, Nuer og Shilluk) som deler denne historien. Et annet problem er at kongedømmet etter all sannsynlighet lå Kush omtrent der Khartoum ligger nå.

3. Nile republic. Nilen renner jo gjennom hele landet og binder det sammen. Dette var også et av navnene som ble brukt av Anya Anya.

 

Det finnes også andre….

 

Reklamer

2 thoughts on “Nytt land nytt navn?

  1. Henriette

    Interessant blogg! Men tviler på at Kush er et bra navn for Sør-Sudan. Det burde heller blitt valgt som navnet på den nordlige delen av det nydelte landet, for Kush ble først brukt som navn på bronsealderens kongedømme med hovedstad Kerma (2000-1500 fvt) og senere om de napatanske og meroitiske kongedømmene (800 fvt til 400 evt) med hovedsteder henholdsvis ved dagens Karima og Bejarawiya. Alle tre hovedsteden så vel som territoriene de kontrollerte ligger nord for Khartoum og har ingenting med Sør-Sudan å gjøre.

  2. Audun Herning

    Klart. Kush er jo ikke her i Sør. Nå ser det også ut som de kommer til å gå for South-Sudan. Men vi får nå se.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s