Kamper i Southern Kordofan og krigshissing fra Bashir

I helga brøt det ut kamper i Southern Kordofan, den kanskje største kruttønna i en haug av kruttønner. Det er vanskelig å få bekrefta nøyaktig hva som har skjedd. I beste fall har dette vært isolerte tilfeller som ikke fører til eskaleringer. Iverste fall har nå lunta blitt tent for en konflikt som potensielt er enda mye farligere og destabiliserende enn Abyei.

Dette var på lørdag. På fredag uttalte al-Bashir at folket i Nord måtte gjøre seg klare for krig siden Sør, i følge han, planla å invadere Nord. Nærmere bestemt invadere Southern Kordofan og Blue Nile State.

Kombinasjonen krigshissing, kamper, en uklar vei framover og uavklarte grenser er ikke akkurat den beste.

Reklamer

One thought on “Kamper i Southern Kordofan og krigshissing fra Bashir

  1. Francis Okeny S.

    Khartoum er pre-okkupert og fast bestemt på å avspore uavhengigheten av Sør-Sudan, ved å ville dra i sør Sudan i full krig, og for det andre, er Khartoum utøve sin militære makt på regjeringen i Sør-Sudan å relinguish olje inntektsdeling. Dersom Sør-Sudan regjeringen nektet å dele oljeinntektene med Khartoum, vil Khartoum regjeringen katastrofalt land etter uavhengigheten i Sør-Sudan som er 32 dager 14 timer unna som jeg skriver. Vi er ikke overrasket av sin aggresjon siden erklæringen av folkeavstemningen resultater sist januar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s