Nuba Mountains. Igjen.

Så var det på tide å begynne å skrive litt igjen. Jeg skrev denne artikkelen om Nuba Mountains og krigen der for Radikal Portal.

Det er ganske frustrerende. Jeg har skrevet om Nuba Mountains og Blue Nile State tidligere. Dessverre så har alle de verste spådommene fra de postene blitt oppfylt. Se for eksempel disse:

Denne skreiv jeg et par måneder før kampene brøt ut. Den handler om Abyei, men tar også for seg hva vi frykta at skulle skje i Nuba Mountains. Det var akkurat det som skjedde.

Denne traff også litt for godt blink. Særlig disse linjene var det kjipt å få bekrefta: Khartoum har allerede begynt å bruke bombeflyene sine. Det vil vi sannsynligvis se mer av. Det er en krig som kommer til å bli ført mot sivilbefolkninga og som kommer til å føre til store lidelser. Det er også en krig som kommer til å få altfor lite oppmerksomhet. Det er vanskelig å få informasjon ut av Nuba Mountains og det finnes ikke en eneste vestlig journalist i området.

 

Og det er fortsatt ulike konflikter med ulike løsninger.

Det er frustrerende å se at så lite har skjedd sidens sist det var aktivitet her inne, men det inspirerer i det minste til å skrive mer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s